Monday, August 6, 2012
kARI kEPALA IKAN GERUT
Bahan A
1 labu bwg besar
3 ulas bawang putih
1 sudu makan rempah daging citra klasik
2 sudu makan rempah kari ikan citra klasik
( atau boleh guna rempah babas tapi kena tambah daun kari dan halba campur)
3 tangkai cili kering potong potong
segenggam asam jawa perah air
bahan B
buah tomato, cili hijau, bendi/timun jika suka
daun ketumbar
* panaskan 1/4 cawan minyak masak, masukan bwg dancili kering, goreng hingga garing
* bancuh rempah rempah dan tuang ke dlam minyak tadi, masak hingga wangi
* masukan air asam jawa dan ikan, biar mendidih
* masukan garam dan lain lain bahan, angkat dan tabur daun ketumbar
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ooo...
ReplyDeletesedapnya.....T__T
raya nanti pg rumah akaklah...=D