Link

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, January 26, 2012

Roti Canai





Bahan-bahan
1/2 kilo tepong
2camca margerin
2 sudu makan susu pekat manis
1 biji telor
1 camca gula
sedikit garam

Cara-cara
1
1.Campur semua bahan-bahan tadi tepong,susu.gula telor,garam ke dalam dulang agak sederhana besar
2 gaul sebati tepong,peroi-peroikan macam nak buat kulit tat @ kulit karipap
3 Buat lubang kat tengah kemudian masukkan air sedikit demi sedikit kaup kan sedikit demi sedikit
3 angkat tepong yg dah digaul dgn air ke tepi,kemudian ulangi semula sehingga tepong habis.
4 bila semua tepong dah habih uli dgn hujung jari ,jika melekit campur tepong n huli hingga lembut.
5 bahagi 10 bahagian bulat2kan kemudian biar terendam dlm minyak(tuang minyak ke dalam adunan tepong yg diuli bulat2 tadi)
6Biar selama beberapa jam.kemudian boleh la ditarik sama ada suka bentuk bulat @ empat segi.....7.Siap utk di bakar dlm kuali yg dipanaskan dulu sblm masukkan roti...Selamat mencuba.

No comments:

Post a Comment