Link

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, September 9, 2011

Daging Masak Kichap



Bahan-bahan:
1 kilo daging dipotong halus
1 inci halia
2 biji bawang besar(potong halus @ dadu)
3 ulas bawang putih
sedikit asam jawa
4-5 sudu kichap
sedikit gula
1 biji cabai hidup
daun sup n daun saderi untuk hiasan

Cara
1.Tumis bawang besar n bawang putih,halia
2.masukkan daging campur dgn 6 cawan air ,masak hingga daging lembut
3.masukkan kichap
4.kacau sebati masukkan sedikit gula sebagai perasa
5.masukkan air asam jawa kacau sebati
5.akhir sekali masukkan hirisan cabai hidup,daun saderi n daun bawang
6.Siap...Boleh makan dgn nasi daging

1 comment:

  1. klu daging lambat lmbut semasa masak daging masukkan betik muda @ camca buang 4,5 btg....petua daa....

    ReplyDelete