Link

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, August 23, 2011

Kek Batik Biskut Marie Kak Pau



bhn2
-1 stgh cwn air
-1 cwn milo
-3/4 cwn koko
-1 tin susu pekat
-2 sudu makan mentega
-2 biji telur
-1 paket biskut marie(300 gm)- patah2 kan

cara2 nya
-didih kan air dlm kuali
-mati kan api
-msk kan susu, koko, milo. kacau sebati.biarkan sejuk kejap.
-pukul telur cam bt telur dadar tu.kejap je.
-msk kan telur & mentega dlm adunan coklat dlm kuali tadi & kacau sbati
-hidupkan api & msk coklat hgga pekat.
-matikan api & masuk kan biskut marie.kacau bsama coklat jgn tlalu lama, agak2 biskut lembut skit. jgn smpi kembang sgt..
-sediakan loyang yg tlah d gris ngan mtega & ltk kan krtas kek spy mudah nak kluarkan nnti.
-msk kan adunan dlm loyang smbl tekan2 kan ngan sudu spya padat.
-sejuk kan dlm esbok. pastikan btl2 sejuk bru potong. spya kek cntik & coklat tak bersepah..
-simpan dlm bekas btutup dlm esbok stlh d potong spy coklat tak kering. klu ms kali ptama potong, biskut marie tu msh agak keras,tp bla da smpn agak lama dlm esbok, biskut tu akan jd lembut..

No comments:

Post a Comment