Link

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, August 7, 2011

Kotiew Goreng



BAHAN2:
1 genggam kecik kway teow (jenis yg halus bukan lebar)
3 ekor udang
sebiji telor
kerang (yg direbus)
1 sudu sambal tumis
2 sudu besar kicap manis cap kipas udang
1 sudu kecik sos tiram
tauge
kucai
satu ulas bawang putih

CARA:
Ketuk bawang putih dan cili padi. Tumis pastu masukkan udang. Balik2 dalam 1 minit. Tepikan sikit udang dan masukkan telor. biarkan 1 minit. Kecilkan api, pastu masukkan kotieow, kucai, sambal tumis, kicap manis dan sos tiram. besarkan api, cepat2 kacau sampai rata. Pastu masukkan taugeh dan kerang. Balikkan sikit lebih kurang. Dah siap Jangan masak taugeh terlalu lama nanti hilang keranggupnya. Makan denngan cili api yg diricik dan campur dgn kichap. Cuba masak sepinggan2. Selamat mencuba.

No comments:

Post a Comment